Frøbjerg Festspil spiller Bølle-Bob

Frøbjerg Festspil er Fyns store friluftsteater. Siden 1984 har de spillet store forestillinger på Frøbjerg Bavnehøj, de sidste mange år med omkring 25.000 tilskuere hver sommer. Om vinteren spiller de så børneteater i teatersalen i Årup. I programmet til Bølle-Bob skrev instruktøren Jakob Ingversen denne velkomst:

Gunnar Geertsens familieforestilling ”Bølle-Bob” rummer alle de ting en god klassiker skal rumme. Den har fantastisk musik, sjove karakterer, en fornuftig historie og en relevant morale.

Det mest enestående ved forestillingen er, at den både hennvender sig til børn og til voksne. Dog er det ikke sikkert, at alle voksne har den rette selvironi til at kunne se sig selv i de voksne karakterer. Der er det lettere for børn at se, hvem der er den søde pige, ballademageren, de hårde bisser osv.

Mange vil sige, at ”Bølle-Bob” er en børneforestilling, men det vil jeg bestemt ikke kalde den, for her er SÅ meget at hente for det modne publikum. Forestillingen er i vores udgave fortalt af børn men ikke nødvendigvis til børn. Til alle jer voksne, der er kommet ind og se denne forestilling, vil jeg anbefale, at I lægger mærke til hvordan det går den kære Blom, som har så travlt med sit arbejde og sine høje ambitioner. Her kunne der meget vel være et budskab fra forfatteren som nutidens forældre godt kunne lære noget af.

Til alle jer der ikke rigtig er voksne, men heller ikke rigtig børn: læn jer tilbage og nyd forestillingen. Hvis I følger godt nok med, finder I ud af, hvordan man skal fortælle de voksne, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert.

Medvirkende børn:

Bølle-Bob: Patrick Hansen
Smukke Sally: Camilla Rimmen
Blom: Jonas Dan Hansen
Lisemette: Mie-Louise Kristensen
Valde: Mark Falkenstrøm
Fru Basse: Kiri Prebble
Iver: Frederik Vigand Svendsen
Kalle: Kristoffer Ditlevsen
Kold K: Mikkel Markussen
Sjokke: Mathias Kirk Nielsen
Sara: Karoline Kjer
Kitt: Sigrid Beck
Eva: Katrine Juliane Krone
Kent: Palle Birch
Lasse: Alexander Brauer-Christensen
Leslie: Kenneth Simonsen
Samt: Julie Kristensen, Nikita Nielsen, Siw Bengtsson, Kaja Andersen, Martin Boisen, Sebastian Brauer-Christensen

Voksne bag scenen:

Instruktør: Jakob Ingversen
Inst. assistent: Juli Grønning
Koreograf:: Line F. Haunstrup
Kor/sang: Jens Chr. Tvillum
Scene: Hans Frede Pedersen
Regissør: Ole Christensen
Kostumer: Mona Christensen
Sminke: Susanne Rasmussen
Lyd: Søren Mortensen
Lys: Kasper Christensen
Fotos: Hans Jørn Madsen