Bølle-Bob på Ålholm skole

Se 2 minutters video fra forestillingen:

På Ålholm skole vovede 5 af lærerne at sætte Bølle-Bob op med 3. klasserne. Det er ambitiøst med så små børn, men efter forestillingen skrev en af børnenes forældre, Dorte Hagemann, om oplevelsen i Valby Bladet:

3. klasserne på Ålholm skole har netop afsluttet 3 dages succesopførelser af Bølle-Bob.
Og som forælder har det været en usædvanlig oplevelse at følge projektet, om end på afstand. (Vi måtte end ikke høre vores barn, eller overhovedet høre på, at han øvede sig på sin rolle, ”så var det jo ikke sjovt, når vi skulle se stykket”). 

Jo, ikke kun vores barn, men tilsyneladende samtlige andre 3. klasses elever har gået til opgaven med stor energi, alvor og koncentration. Det står ganske klart, at processen har været endog meget vigtig. Men produktet, selve showet, blev dog helt overvældende flot. Og nu tænker jeg bare på det umiddelbare produkt: de utrolig checkede opførelser af stykket, og ikke alle de andre, garanterede langtidsholdbare produkter: samarbejdet, selvtilliden, respekten for det, de andre kan, den fine måde klasser, roller og funktioner blev delt og blandet.
Men allermest var det stemningen i gymnastiksalen på Ålholm skole en mørk februaraften, som gjorde indtryk. Der var en koncentration hos børnene omkring opgaven, og en disciplin, som simpelthen kalder på éns beundring. Og alle var med, alle havde deres vigtige opgaver, om det var i kulisse eller kor, eller på scenen, og det bidrog til en ganske særlig, meget fin stemning.

Man gik bort og spekulerede på, hvad de egentlig er lavet af, de der folkeskolelærere, den (næst)mest udskældte del af befolkningen som fremturer med kreative projekter i en tid, hvor den slags bliver nedprioriteret, og hvor det næsten fremstår, som om de private skoler har patent på al kretiv udfoldelse. Jeg tager hatten af for deres energi og stædige insisteren på folkeskolens unikke kvaliteter. Den slags professionelle lærerarbejde giver én håb om, at folkeskolen dog, trods sine hårde odds i disse år, vil overleve.
Dorte Hagemann, mor til Johan Aagaard Hagemann, 3.x

 

Instruktion:
Rikke Petersen, Mette Jacobsen, Helene Bønsøe,
Karine Østerholt og Jens Rødgaard

Medvirkende børn:
Bølle Bob: Mathias Jan Hjermind Reimer, Victor Emil Nørrekær 
Lisemette: Emma Louise Sylvest Lind Pedersen, Laura Lau Stampe 
Smukke Sally: Tijana Scekic, Mette Piil 
Kalle:  Arthur Ruellan Sørensen, Johan Aagaard Hagemann 
Kitt:  Nesrin Moufid 
Karen:  Amanda Lee Kristensen, Anne Kathrine Kjær Bruun 
Gerda:   Nayfe Abou El-Chabab 
Eva: Yasmin Shahavi Krikib 
Lasse:  Joussef Riad Maarouf 
Tvillingpar 1:  Emma Bergløv, Emma Kristin Hjæresen 
Tvillingpar 2:  Mona Fogh Nielsen, Rebecca Elisabeth Hussein El Dip 
Bitten:  Laura Meier Hagested 
Jesper:  Abas Hassan Kanaan 
Blom:  Peter Gjerulf 
Iversen:  Daniel René Jønsson 
Fru Basse: Deana A. N. Elshayah, Savan Mohammad-Amen 
Valde Underbid:  Kian Lüdeking 
Sjokke: Johan Aagaard Hagemann, Arthur Ruellan Sørensen 
Kold Kristensen: Nikolaj Tchikai Nielsen