2004

Bølle-Bob og Onkel Hans

De ni læse-let bøger i "Bølle-Bog"-serien er opdelt i tre sværhedsgrader - A, B og C - og kan læses af børn fra 8 års alderen. "Bølle-Bob og Onkel Hans" er i C-serien, og er således blandt de sværeste at læse.

Denne gang handler det om terrorisme. Bølle-Bob og Lasse er på week-end hos onkel Hans, som har en bondegård. Der er arrangeret en stor demonstration imod en ny gylletank, som onkel Hans vil bygge, men nogle ballademagere blandt demonstranterne går om natten for vidt og sætter ild til laden, hvor Bølle-Bob og Lasse sover.

Gunnar Geertsens tanke med disse bøger er den samme som med sangene i sin tid. En irritation over, at pædagogisk materiale ofte taler ned til børnene, for begynderlæseres begrebsverden er på et langt højere niveau end deres læsefærdighed. Derfor er bøgerne ikke "barnlige" i deres handling, kun i deres sprog, men de er konstrueret præcis som voksnes krimier.

Samtidig behandler de hver for sig et tema. Det er samfundsmæssige spørgsmål, som børn ikke plejer at få præsenteret i læse-let bøger, men som de sagtens kan forstå, når handlingen er spændende nok.