Bølle-Bob på Hurup skole

Fra www.thyweb.dk, skrevet af "TS":

Bølle-Bob - hun er en rod

Bob er en rod - han er lærernes skræk - Mon musiklæreren Gunnar Geertsen på Hornum Skole vidste hvilken evergreen, han satte i gang sammen med skolens kor der for 2-3 årtier siden med sangene om Bølle Bob og Smukke Sally - de gik deres sejrsgang dengang - og her et stykke inde i det nye årtusind er de kommet både som musical og som spillefilm.

- På Hurup Skole er de også faldet for den frække knægt og hans kammerater - og skolens musicalhold gav Bølle Bob for fuld drøn mandag og tirsdag i skolens multisal.

Men i skolens version er det hende Bølle Bob - Mathilde Olesen hedder hun . Hun er valgt fordi hun er kanon god til rollen, men også fordi kønsroller ikke altid er sådan at rokke med - drengene på dramaholdet er lynhurtige til at række hånden op, når der skal sættes folk på til lys, lyd, video og alt det praktiske, men at give den hele armen oppe på scenen, det overlader de hellere end gerne til tøserne.

- Det er fordi, de ikke er kommet så langt endnu, siger pigerne forstående, men ude af stand til at skjule den drillende undertone - men det ansvar tager vi gerne på os. Der er ingenting mere fedt end at stå på en scene og fyre den af med nogle gode melodier, siger Mathilde, Freja, Rikke og Marie fra dramaholdet.

- Ja! - Tænk hvis man en dag blev prikket på skulderen og der var én, der sagde - Du er opdaget. Du skal være med i en stor musical - det er Freja, der ikke kan lade være med at drømme - Tænk at være med i Grease - og synge alle de dejlige sange og danse som John Travolta og Olivia Newton - John - måske kunne vi snuppe den til næste år.

Mathilde har også en drøm - om at være med i den ultimative musical - Evita - tænk at stå i en fyldt koncertsal og synge ”Don´t cry for me Argentina” - større kan det ikke blive - Mathilde prøvede at gå et lille stykke af vejen mod stjernerne, da hun var til audition på ”Scenen er din” - men dommerne var ikke helt på toppen den dag. Det skal nu ikke holde hende fra musikken - og når den tid kommer, bliver det på en musikefterskole på Langeland - 

Der er mange store roller i Bølle Bob - Freja(Mette Lise), Rikke(Smukke Sally), Marie (Blom), Mette (Fru Basse) og Mathilde( Bølle Bob) spiller ikke de mindste.

Når de to måneders arbejde på dramaholdet kulminerer mandag og tirsdag aften er gået mange timers arbejde forud sammen med lærerne Jørgen Asboe og Jane Hein. Der er øvet hele weekenden og hele mandagen er også sat af.

For Mathilde er der også tale om en slags afskedskoncert - om få dage siger hun farvel til kammeraterne på Hurup Skole og flytter sammen med familien til Sydfyn. For en musikalsk pige er det naturligvis ikke dårligt at bo på en ø, hvor man synger, selv når man snakker - men hvad vil de kommende skolekammerater ikke sige, når de hører om den nye elev ? - Hun hedder Bølle Bob.