Bølle-Bob i Oksbøl

med Ungdomsskolen og Musikskolen i Blåvandshuk

(Fra www.bkm.dk):

Efter at have lavet "Bøllestreger" i to måneder, var Oksbøls svar på Bølle Bob klar til at sætte den Gamle Hal i Oksbøl på den anden ende i weekenden 4-5 marts !

Der var lagt op til en stor oplevelse da Ungdomsskolen og Musikskolen i Blåvandshuk Kommune præsenterede "Bølle Bob 2000", lørdag d. 4. marts kl. 19.30 og søndag d. 5 marts kl. 13.30 i Den gamle Hal i Oksbøl.

De fleste børn og voksne kender historien om Bølle Bob, skolens glade ballademager med et hjerte af guld. Om ikke andet kender vi historien fra TV, hvor den blev vist i efterårsferien 1999. Bølle Bob er en musical af Gunnar Geertsen, og instruktør Anne Margrethe Hansen tøvede ikke ret længe, da hun i efteråret blev spurgt, om hun ville instruere den. 
Hun betingede sig dog, at hun måtte slippe for sang og kor instruktion, da hun ikke er musiker. Opgaven med sang- og korinstruktion blev lagt i hænderne på Hanne Jørgensen, Oksbøl, der havde den samme opgave, da Grease blev opført i 1998

Startskuddet til Bølle Bob 2000 gik allerede i december sidste år, hvor godt 40 unge var til audition til rollerne i Bølle Bob. 
Straks efter jul gik det store arbejde i gang med to måneders intense og koncentrerede prøver.

Anne Margrethe Hansen fortæller: "efter optagelsesprøven i december og rollefordelingen startede vi prøver i januar. Mange vil nok sige, at det ikke er ret lang tid - men børn og unge mennesker yder bedst, hvis det er over en kortere periode, har jeg erfaret. Det er nemmere at fastholde entusiasmen og den har alle de medvirkende haft, til trods for håndboldkampe, musikundervisning og hvad de unge ellers går til."

Siden starten af Januar har der været dramaprøver to gange om ugen. Derudover har der været en ugentlig kor- og sangprøve, og i de sidste par uger har der også været danseprøver, ofte to gange om ugen, så de unge musicaldeltagere har virkelig arbejdet for sagen !

Flere af de medvirkende var også med til at opføre Grease i 1998, og det har helt sikkert været nemmere at få den unge musicaldeltagere til at melde sig efter succesen med Grease.

Det er første gang Anne Margrethe Hansen er i Oksbøl for at instruere. Hun er til daglig skuespiller i teatergruppen Skarntyden i Esbjerg, og i sommeren 1999 instruerede hun rockmusicalen "Under Samme Sol" i forbindelse med ungdoms OL i Esbjerg. Hun siger om Bølle Bob 2000 projektet: "Den største udfordring i dette projekt var, at jeg skulle lære en ny flok unger at kende og samtidig på kort tid få dem til at vise mig tillid, så de turde bruge de evner, som de alle har. Men det jeg har brugt mest tid på at forklare, er forskellen mellem TV og film og det levende teater. Der har ikke været en prøve, hvor jeg ikke er blevet konfronteret med "sådan gør de ikke på videoen". Så har jeg måttet forklare, at ved TV og film har man mulighed for at lave nærbilleder, det har vi ikke i samme grad på teatret. Vi har et billede - en scene - som vi skal bruge til at illustrere de forskellige steder i byen. Til at hjælpe med dette kan vi bruge scenelyset samt lade noget foregå foran på scenen og i den ene eller anden side af scenen. Nååå ja, siger de unge mennesker så. Glem alt om filmen, vi skal spille teater ! Jeg tror oprigtig at "ungerne" efterhånden har forstået budskabet !"

Bølle Bob blev lavet med de unge, der meldte sig til projektet, og derfor har det været nødvendigt at tilpasse nogle af rollerne til de, der har fået dem. Nogle af herre/drengerollerne er blevet til dame/pigeroller. 
Anne Margrethe Hansen siger, at det er noget, der tit sker, måske fordi mange drenge synes det er lidt "tøset" at spille teater, hvorimod det er meget mere mandigt at være med til at spille rollespil, selvom det jo faktisk er samme sag.

Men Bølle Bob er ikke kun teater og drama, musicalen er bestemt ikke klar uden danse- og sangnumre, opført med udvalgte solister, kor, dansere og musicalorkester, og derfor har en del af de over 40 unge haft travlt med at lave koreografi til de dansenumre, der sammen med de gode sange og musikken nok skal gøre musicalen til en stor oplevelse for publikum.