Smukke Sally på Årre skole

Fra Ugeavisen, Ansager. Skrevet af Ellen Reisenhus, klasselærer for 6. klasse 

Vi har i de sidste par måneder arbejdet hårdt for at få skolens årlige teaterstykke op at stå. Vi har tradition for, at det er 6. klasse, der opfører teater ved skolens årlige skolefest. Skolefesten er noget af et tilløbsstykke, hvor alle folk er af huse og der er ca.200 mennesker foruden skolens egne elever.

I 6. klasse havde vi besluttet at spille Bøllebob og Smukke Sally. Stykket handler kort fortalt om en lille landsby, hvor byens Kro skal indvies. Samtidig kommer den berømte TV journalist, Linda Sand, til byen og vil lave en udsendelse om byen. Det får Smukke Sally til at få stjernenykker, for hun ønsker at blive superstar. Men så træder Bølle Bob til og får forpurret både indvielsen og Smukke Sallys drømme.

Vi syntes at den lille landsby godt kunne ligne Årre, så derfor lod vi Årre by og Årre kro indgå i stykket. Stykket er fuld af musik og sang. Da nogle af eleverne i 6. klasse spiller musik, spillede de selv til en del sange. Ligeledes lavede de danse til nogle af sangene.

Den 17. november havde vi en teaterlørdag, hvor elever og forældre hjalp hinanden med at lave kulisser og kostumer. Det var noget af en udfordring, for der skulle laves en kopi af Årre kro og en losseplads med en gammel campingvogn. Det var en rigtig god lørdag med meget engagerede forældre, og da dagen var slut havde klassen de flotteste kostumer og de mest fantastiske rammer til deres skuespil. Samtidig havde nogle forældre bagt boller og kage til skolefesten. 
Overskuddet fra brødet skal gå til børnenes bornholmertur i 7. klasse.

Skolefesten er godt overstået og skuespillet gik rigtig godt. Som klasselærer er jeg utrolig stolt af hver enkelt barn og tror de har fået en oplevelse for livet. Som et af børnene sagde til mig dagen efter: "Vi burde rejse rundt med stykket og opføre den for flere". 
- Ja så er man da tilfreds med sin præstation.