2005 

Bølle-Bob og Lasse

De ni læse-let bøger i "Bølle-Bog"-serien er opdelt i tre sværhedsgrader - A, B og C - og kan læses af børn fra 8 års alderen. "Bølle-Bob og Lasse" er i B-serien.

Denne gang handler det om hæleri. Bølle-Bob er på week-end hos Lasse, og om natten vågner de ved, at der er indbrud i huset. Bølle-Bob og Lasse gør hvad de kan, for at afsløre tyvene, men Lasses far vil ikke have det opklaret. Det viser sig nemlig, at han heller ikke er helt uskyldig.

Gunnar Geertsens tanke med disse bøger er den samme som med sangene i sin tid. En irritation over, at pædagogisk materiale ofte taler ned til børnene, for begynderlæseres begrebsverden er på et langt højere niveau end deres læsefærdighed. Derfor er bøgerne ikke "barnlige" i deres handling, kun i deres sprog, men de er konstrueret præcis som voksnes krimier.

Samtidig behandler de hver for sig et tema. Det er samfundsmæssige spørgsmål, som børn ikke plejer at få præsenteret i læse-let bøger, men som de sagtens kan forstå, når handlingen er spændende nok.