2003

Bølle-Bob og Banden

De ni læse-let bøger i "Bølle-Bog"-serien er opdelt i tre sværhedsgrader - A, B og C - og kan læses af børn fra 8 års alderen. "Bølle-Bob og Banden" er i B-serien.

Denne gang handler det om hærværk og selvtægt. Valde Underbids campingvogn bliver hver nat udsat for hærværk, og alle tror, det er den berygtede bande fra nabobyen, som står bag. Bølle-Bob vil afsløre gerningsmændene, men sandheden viser sig at være en helt anden, og Bølle-Bob får hjælp fra højst uventet side.

Gunnar Geertsens tanke med disse bøger er den samme som med sangene i sin tid. En irritation over, at pædagogisk materiale ofte taler ned til børnene, for begynderlæseres begrebsverden er på et langt højere niveau end deres læsefærdighed. Derfor er bøgerne ikke "barnlige" i deres handling, kun i deres sprog, men de er konstrueret præcis som voksnes krimier.

Samtidig behandler de hver for sig et tema. Det er samfundsmæssige spørgsmål, som børn ikke plejer at få præsenteret i læse-let bøger, men som de sagtens kan forstå, når handlingen er spændende nok.