2002

Bølle-Bob og Leslie

De ni læse-let bøger i "Bølle-Bog"-serien er opdelt i tre sværhedsgrader - A, B og C - og kan læses af børn fra 8 års alderen. "Bølle-Bob og Leslie" er i A-serien, og er således blandt de letteste at læse.

Leslie er ny i klassen. Han kommer fra storbyen, og derfor er alle overbevist om, at han er en rod, og da Bølle-Bobs cykel bliver stjålet, får han skylden. Bølle-Bob vil finde sin cykel og hvirvles ind i en lidt halsbrækkende forbryderjagt, for cykeltyverierne viser sig at være organiseret af en professionel bande. Leslie er selvfølgelig helt uskyldig, og de to drenge får ved fælles hjælp uskadeliggjort tyvene.

Gunnar Geertsens tanke med disse bøger er den samme som med sangene i sin tid. En irritation over, at pædagogisk materiale ofte taler ned til børnene, for begynderlæseres begrebsverden er på et langt højere niveau end deres læsefærdighed. Derfor er bøgerne ikke "barnlige" i deres handling, kun i deres sprog, men de er konstrueret præcis som voksnes krimier.

Samtidig behandler de hver for sig et tema. Det er samfundsmæssige spørgsmål, som børn ikke plejer at få præsenteret i læse-let bøger, men som de sagtens kan forstå, når handlingen er spændende nok.