1980

Plade: "Bølle-Bob på sommerferieløjer". Sun Music

Denne plade var rent svindel. Det var producenten Svend Christiansen fra Sun Music og musikeren Per Parbst som i fællesskab sikrede sig et ulovligt hit med dette fidusprodukt.

Metoden ses med mellemrum i pladebranchen: man starter med at lave et særskilt anpartsselskab som står som udgiver af denne ene plade, og så sørger man for, at alle indtægter går ind i et andet anpartselskab. Derefter er der frit slag: Per Parbst og Svend Christiansen stjal nogle tekster, som var lavet af lærere ved Rørvig Friskole flere år tidligere - de forfalskede simpelthen forfatternavnene - derefter ændrede de hovedpersonens navn fra Jesper til Bølle-Bob og udgav pladen med et nyt cover, som lignede Bølle-Bobs. Pladen røg omgående ind på hitlisterne. Samtidig undlod Svend Christiansen at betale NCB-afgifter, KODA og moms, for han havde fra starten kalkuleret med, at det til lejligheden oprettede anpartsselskab skulle gå konkurs, så det ikke var muligt at retsforfølge ham. Og det var, hvad der skete.

Gunnar Geertsen og NCB anlagde omgående sag, men det nu tomme anpartsselskab gik som planlagt konkurs, hvorefter det er meningsløst at bekoste en retssag. Og så kunne Sun Music og Svend Christiansen gå i gang med næste projekt, næste anpartsselskab...