Lektørudtalelserne om Bølle-Bøgerne

Dansk Biblioteks Center tillader ikke, at vi gengiver hele udtalelsen, men vi har fået lov til at bringe uddrag:

Bølle-Bob og røverne:

Handlingen bliver efterhånden som biltyveriet og røveriet er i gang ret så spændende, og Bølle-Bob er let at identificere sig med for bogens læsere, de 9-10 årige elever i 2. – 3. klasse. De får en sjov, spændende og god læseoplevelse med et lille gys.  (Lars D. Jensen)

Bølle-Bob og Leslie:

Moralen er, at man skal se sine medmennesker an, før man dømmer dem… en god og læseværdig tekst… kan selvlæses fra slutningen af 1. klasse og er et udmærket læsetræningstilbud for den uøvede læser.  (Karsten Boll)

Bølle-Bob og Valde Underbid:

… god skrifttype, mange lydrette ord og mange hyppigt anvendte ord. Illustrationerne har klare og glade farver. Helt i overensstemmelse med intentionerne i serien er der tale om en let tekst, der tager højde for, at børns begrebsverden er større end det, de faktisk kan læse. Et godt tilbud til 1. – 3. klasse.  (Helle Andersen)

Bølle-Bob og banden:

Historien er konstrueret som en voksenkrimi. Den er sjov og spændende og gennemillustreret med tegninger i klare, glade farver, der anskueliggør handlingen. Sproget er enkelt, mundret og dialogrigt. Et fint tilbud til Bølle-Bob fans både som fritidslæsning for børn fra 7 år og til brug i skolen i 2. – 3. klasse.   (Inger Søndergaard)

Bølle-Bob og Lisemette:

En velkomponeret og rørende Bølle-Bob historie… de farvestrålende billeder og den dialogfyldte tekst gør fortællingen frisk og levende… let og spændende læsning… med den populære Bølle-Bob figur kan fans forene læsetræning og underholdning.

Bølle-Bob og Lasse:

Der er mange farverige og tekstunderstøttende illutrationer. Handlingen er spændende for målgruppen… samtidig med at læserne får en spændende historie, får de også på en let forståelig måde en viden om, hvad hæleri er.  (Vibeke Axelsen)

Bølle-Bob og onkel Hans:

…et spændende forløb, skrevet i et enkelt og forståeligt sprog. Illustrationerne er udført i skrappe farver og viser scener fra handlingen, stregen er letgenkendelig og vil tiltrække læsere, som kender Bølle-Bob figuren.   (Betty Folino)

Bølle-Bob og Smukke Sally:

… godmodig krimi. Et aktuelt emne at være på vagt over for ting/personer, der lover os mennesker lykke og frelse. De 10 små kapitler har hvert et farvestrålende og fint handlingsfortællende helsidesbillede. Bogen er velegenet for 2-3 klasse. Den er veldiponeret, og der er brugt korte sætninger, nutidsform og megen dialog. En herlig læseoplevelse for både drenge og piger på 8-10 år.  (Helle Andersen)